სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • რბილი პრეტზელები - მოამზადეთ სახლში მარტივად

    რბილი პრეტზელები - მოამზადეთ სახლში მარტივად
    1 თვის და 1 კვირის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    რბილი პრეცელის დამზადება სახლში სახალისო და შედარებით მარტივია. ეს პრეზელები შიგნიდან რბილია, გარედან ოდნავ ხრაშუნა და მშვენიერი გემო აქვს. აქ არის მარტივი რეცეპტი ხელნაკეთი რბილი პრეზელის დასამზადებლად.

    ინგრედიენტები:
    ცომისთვის:

    1 1/2 ჭიქა თბილი წყალი (110°F ან 45°C)
    2 1/4 ჩაის კოვზი (1 პაკეტი) აქტიური მშრალი საფუარი
    1 ჩაის კოვზი გრანულირებული შაქარი
    3 1/2 ჭიქა უნივერსალური ფქვილი
    2 ჩაის კოვზი მარილი
    1 სუფრის კოვზი უმარილო კარაქი, გამდნარი
    1 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი (შესაცხებლად)
    ადუღებისა და ზემოდან:

    10 ჭიქა წყალი
    2/3 ჭიქა საცხობი სოდა
    1 დიდი კვერცხი (კვერცხის დასაბანად)
    უხეში მარილი (გადასასვლელად, როგორც კოშერის მარილი)
    ინსტრუქციები:
    1. გააქტიურეთ საფუარი:

    პატარა თასში შეურიეთ თბილი წყალი (დაახლოებით 110°F ან 45°C), შაქარი და აქტიური მშრალი საფუარი. ნაზად აურიეთ და გააჩერეთ დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში, ან სანამ ნარევი არ გახდება ქაფიანი. თუ არ ქაფდება, შესაძლოა თქვენი საფუარი ვადაგასული იყოს და მოგიწევთ ხელახლა სცადოთ ახალი საფუარით.
    2. გააკეთეთ ცომი:

    დიდ თასში შეურიეთ ფქვილი და მარილი.
    ფქვილის ნარევს დაუმატეთ საფუარი და გამდნარი კარაქი. ხის კოვზით ან სპატულით ურიეთ სანამ ცომი არ დაიწყებს ფორმირებას.
    ცომი გადაიტანეთ მსუბუქად ფქვილმოყრილ ზედაპირზე და მოზილეთ დაახლოებით 5-7 წუთის განმავლობაში, სანამ არ გახდება გლუვი და ელასტიური. თუ ძალიან წებოვანია, დაამატეთ ცოტა მეტი ფქვილი, მაგრამ ეცადეთ, ცომი რბილი და ოდნავ წებოვანი იყოს.
    მას შემდეგ, რაც ცომი მოზილეთ, მოათავსეთ ცომი ბურთულად, მოათავსეთ მსუბუქად ზეთიან თასში და გადააფარეთ სუფთა სამზარეულოს პირსახოცით. გააჩერეთ თბილ ადგილას 1-1,5 საათის განმავლობაში, ან სანამ ზომაში გაორმაგდება.
    3. მოამზადეთ პრეტზელები:

    მას შემდეგ, რაც ცომი ამოვა, დაჭერით, რომ ჰაერი გამოუშვას. ცომი გაყავით 8 თანაბარ ნაწილად.
    გააბრტყელეთ თითოეული ნაწილი გრძელ თოკში, დაახლოებით 18-24 ინჩის სიგრძით. არ ინერვიულოთ, თუ ეს არ არის იდეალურად თანაბარი - არასრულყოფილება მათ ხასიათს ანიჭებს!
    თითოეულ თოკს გადააკეთეთ პრეტზელი, გააკეთეთ "U" ფორმა, შემდეგ გადაკვეთეთ ბოლოები ერთმანეთზე და გადაკეცეთ ისინი "U"-ს ქვედაკენ, რათა ჩამოაყალიბოთ კლასიკური პრეცელის ფორმა.
    4. მოხარშეთ პრეცელი:

    წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 425°F (220°C) ტემპერატურაზე.
    დიდ ქვაბში 10 ჭიქა წყალი მიიყვანეთ ადუღებამდე. როგორც კი ადუღდება, დაამატეთ სოდა. (ფრთხილად იყავით, რადგან შეიძლება ბუშტუკები გაჩნდეს!)
    ჩაჭრილი კოვზის ან სპატულის გამოყენებით, თითოეული ფორმის პრეცელი სათითაოდ ჩაუშვით მდუღარე წყალში და გააჩერეთ დაახლოებით 30 წამის განმავლობაში. ეს ხელს უწყობს საღეჭი ქერქის შექმნას.
    პრეზელები ამოიღეთ წყლიდან და მოათავსეთ პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე.
    5. კვერცხის სარეცხი და ტოპინგები:

    პატარა თასში ათქვიფეთ კვერცხი ისე, რომ სარეცხი საშუალება შეიქმნას. თითოეულ პრეცელს წაუსვით კვერცხის სარეცხი ფუნჯი, რომ მბზინავი დასრულება მისცეს.
    პრეცელებს ზემოდან მოაყარეთ მსხვილი მარილი.
    6. გამოაცხვეთ პრეცელი:

    გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 12-15 წუთის განმავლობაში, ან სანამ პრეცელი არ გახდება ოქროსფერი და გარედან ოდნავ ხრაშუნა.
    გამოიღეთ ღუმელიდან და სუფრასთან მიტანამდე რამდენიმე წუთით გააცივეთ.
    სერვისის შემოთავაზებები:
    მიირთვით თქვენი ხელნაკეთი რბილი პრეცელი მდოგვის, ყველის სოუსით ან თქვენი საყვარელი დიპლომატით. დამატებითი არომატისთვის გამოცხობის შემდეგ შეგიძლიათ წაუსვით გამდნარი კარაქი!
    რჩევები:
    პრეტზელების ფორმირება: თუ თქვენ ახალი ხართ პრეტზელების ფორმირებაში, უყურეთ ონლაინ სწრაფ გაკვეთილს კლასიკური ფორმისთვის. ადვილია სწავლა და ამატებს სახალისო შეხებას!
    გემოს ვარიაციები: თუ გსურთ სცადოთ სხვადასხვა გემო, მოაყარეთ დარიჩინის შაქარი ტკბილი ვერსიისთვის კვერცხის სარეცხი ფუნჯის შემდეგ.
    შენახვა: პრეცელი საუკეთესოა ახალი, მაგრამ შეგიძლიათ შეინახოთ ისინი ჰერმეტულ კონტეინერში 2-3 დღის განმავლობაში. გაახურეთ ისინი ღუმელში, რათა აღადგინოთ მათი ორიგინალური ტექსტურა.
    მიირთვით გემრიელი, რბილი, ხელნაკეთი პრეზელი!


    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ