ხორბლის სალათი არაჩვეულებრივი და სასარგებლო კერძია, რომელიც მარტივად მზადდება. მასში შეგიძლიათ დაუმატოთ სხვადასხვა ბოსტნეული და მწვანილი, რაც გემოს კიდევ უფრო გამდიდრებს.
ხორბლის სალათის რეცეპტი
ინგრედიენტები:
1 ჭიქა ხორბალი (უკეთესია წინასწარ გაწურული და მოხარშული)
1 ცალი პომიდორი (დაჭრილი პატარა კუბიკებად)
1 ცალი კიტრი (დაჭრილი პატარა კუბიკებად)
½ ცალი წითელი ხახვი (წვრილად დაჭრილი)
½ ჭიქა მოხარშული სიმინდი (სურვილისამებრ)
2 სუფრის კოვზი ოხრახუში ან ქინძი (დაჭრილი)
2 სუფრის კოვზი ზეთისხილის ზეთი
1 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი
მარილი და პილპილი გემოვნებით
(სურვილისამებრ) ½ ჭიქა ფეტა ყველი ან გრანატის მარცვლები
მომზადების ინსტრუქცია:
ხორბლის მომზადება:
ხორბალი კარგად გარეცხეთ და მოხარშეთ მარილიან წყალში, სანამ არ დარბილდება (დაახლოებით 30–40 წუთი). შემდეგ გაწურეთ და გააცივეთ.
ბოსტნეულის მომზადება:
დაჭერით პომიდორი, კიტრი, ხახვი და სხვა ინგრედიენტები.
შერევა:
დიდ თასში აურიეთ მოხარშული ხორბალი, პომიდორი, კიტრი, ხახვი, სიმინდი და მწვანილი.
დრესინგი:
პატარა ჭიქაში აურიეთ ზეთისხილის ზეთი, ლიმონის წვენი, მარილი და პილპილი. დაასხით სალათს და კარგად აურიეთ.
სურვილისამებრ დამატება:
თუ გსურთ, დაამატეთ ფეტა ყველი ან გრანატის მარცვლები სალათის ზედაპირზე.
მირთმევა:
სალათი შეგიძლიათ მიირთვათ როგორც ცივი, ასევე ოდნავ თბილი.