სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • როგორ მოვამზადოთ არტიშოკისგან საუცხოო კერძი - დაუფასებელი და გემრიელი ბოსტნეული

    როგორ მოვამზადოთ არტიშოკისგან საუცხოო კერძი - დაუფასებელი და გემრიელი ბოსტნეული
    2 თვის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    არტიშოკი არის მრავალმხრივი ბოსტნეული, რომლისგანაც შეგიძლიათ მოამზადოთ უამრავი საუცხოო კერძი. ეს რეცეპტი გაჩვენებთ, როგორ მოამზადოთ მარტივი, მაგრამ გემრიელი მოხარშული და ნიორითა და ლიმონით არომატიზებული არტიშოკი.

    მოხარშული არტიშოკი ნივრითა და ლიმონით
    ინგრედიენტები:

    4 ცალი არტიშოკი
    2 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი (და დამატებით ერთი ლიმონი)
    3–4 კბილი ნიორი (დაჭრილი ან დანაწევრებული)
    3 სუფრის კოვზი ზეთისხილის ზეთი
    მარილი და პილპილი გემოვნებით
    1 ლიტრი წყალი (ხარშვისთვის)
    ახალი ოხრახუში ან ქინძი (დაჭრილი, სურვილისამებრ)
    მომზადების ინსტრუქცია:

    არტიშოკის მომზადება:
    არტიშოკის გარეთა მყარი ფოთლები მოაშორეთ.
    დანით მოაჭერით წვერები (ზედა მყარი ნაწილი) და ღეროს ძირი.
    არტიშოკი გაჭერით შუაზე და ამოაცალეთ შიგნითა ბუსუსები (ცენტრალური ნაწილი).
    მზადყოფნისას, არტიშოკი მოათავსეთ წყლითა და ლიმონის წვენით სავსე თასში, რომ არ გაშავდეს.
    ხარშვა:
    დიდ ქვაბში მოადუღეთ 1 ლიტრი წყალი, დაამატეთ ცოტა მარილი და ლიმონის წვენი.
    დაამატეთ არტიშოკები და ხარშეთ 20–30 წუთის განმავლობაში, სანამ არ დარბილდება (შეამოწმეთ ჩანგლით).
    ნიორითა და ლიმონით არომატიზება:
    ტაფაზე გააცხელეთ ზეთისხილის ზეთი საშუალო ცეცხლზე.
    დაუმატეთ დაჭრილი ნიორი და მოშუშეთ 1–2 წუთით, სანამ არ გახდება სურნელოვანი (ფრთხილად, რომ არ დაწვათ).
    დაამატეთ ცოტაოდენი ლიმონის წვენი და სურვილისამებრ დაჭრილი ოხრახუში.
    დასრულება:
    მოხარშული არტიშოკები გადაიტანეთ თეფშზე და მოასხით ნივრისა და ლიმონის არომატიზებული ზეთი.
    გემოვნებით დაამატეთ მარილი და პილპილი.
    მირთმევა:
    მიირთვით როგორც მთავარ კერძთან გარნირად ან როგორც მსუბუქი ძირითადი კერძი.



    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ