ლაბნე არის ტრადიციული მჟავე რძის პროდუქტი, რომელიც ძალიან პოპულარულია ახლო აღმოსავლეთის სამზარეულოში. ის მზადდება იოგურტისგან და არის ნაღებისებრი, კრემისებრი, ძალიან გემრიელი. ლაბნე იდეალურია როგორც სანთვებში, ასევე პურზე ან როგორც წვნიანის და სალათის დანამატი.
ლაბნე რეცეპტი - მარტივი და გემრიელი
ინგრედიენტები:
1 ლ ბუნებრივი (გაუფილტრავი) იოგურტი (უკეთესი იქნება საკვები კლასის)
1/2 სუფრის კოვზი მარილი
1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი (სურვილისამებრ)
მაიარონი ან ახალი მწვანილი (ქინძი, ოხრახუში) - სურვილისამებრ, გემოს დასამატებლად
მომზადების ინსტრუქცია:
იოსგურტის გაფილტვრა:
აიღეთ ჩხვლეტით ან გრძელი სუფთა ქსოვილის ტილო (რაც შეიძლება თხელ და სუფთა იყოს) და მოათავსეთ დიდ შუშის თასში.
ამჩნევს იოგურტი ქსოვილზე, შემდეგ აკრიფეთ და შექმენით პატარა შეკვრა.
გაუშვით კონტეინერი 12-24 საათი მაცივარში, რომ ჭარბი სითხე გამოდის და იოგურტი გაჭიმდება და შეიქმნება კრემისებრი სქელი მასა.
გემოების დამატება:
როცა იოგურტი გაჩერდება და გახდება უფრო სქელი, ამოიღეთ ქსოვილი და გადმოასხით კრემში მარილი. კარგად აურიეთ.
თუ გსურთ, დაამატეთ ცოტა ზეითუნის ზეთი, რათა გემოს უფრო დამკვირდოთ.
სერვირება:
სერვირების დროს შეგიძლიათ ლაბნე გააფორმოთ ხახვის მწვანე ფოთლებით, ქინძი ან ოხრახუში.
ხშირად ეს კერძი სთავაზობენ თბილი პურზე, კერძებთან ან სალათთან ერთად.
რჩევა:
შენახვა: ლაბნე ინახება მაცივარში 4–5 დღე.
მოდიფიკაცია: სურვილისამებრ, მასში შეგიძლიათ დაამატოთ ნიორი, ჭარხალი ან თუნდაც თხილი.