სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • როგორ მოვამზადოთ ბამი, იგივე ოკრა - 6 მარტივი მეთოდი

    როგორ მოვამზადოთ ბამი, იგივე ოკრა - 6 მარტივი მეთოდი
    3 თვის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    ბამი (ლათ. Abelmoschus esculentus) ან ოკრა არის ბოსტნეული, რომელიც პოპულარულია მრავალ კულტურაში. მისი მომზადება სხვადასხვა მეთოდით და საკვები პროდუქტებით, როგორც მოხარშული, ისე მჟავე ან ცხარე. აქ არის 6 მარტივი მეთოდი, რაც საშუალებას გაძლევთ დაასრულოთ სხვადასხვა ტექნიკა!

    1. შემწვარი ბამი
    ანგარიშები:

    500 გრამი ბამი
    2 სუფრის მცენარე ზეითუნის ზეთი
    მარილი, პილპილი
    1 კბილი ნიორი (არაყული)
    მომზადების ინსტრუქცია:

    ბამი გარეცხეთ და გაჭერით პატარა ნაჭრებად.
    ტაფაზე გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი.
    დაემატეთ ბამი და მოშუშეთ 5–7 წუთი, სანამ არ გახდეთ მსუბუქად ოქროსფერი.
    ზოგიერთი მარილი, პილპილი და ძირითადი ნიორი, და გააგრძელეთ მოშუშვა რამდენიმე წუთს.
    სერვირება მზადაა!
    2. მოხარშული ბამი
    ანგარიშები:

    500 გრამი ბამი
    ტკბილი
    წყალი
    მომზადების ინსტრუქცია:

    მოხარშეთ წყალი დიდი ქვაბში და ცნობილია.
    ბამი ჩააფარეთ მჭიდროდ წყალში.
    მოხარშეთ დაახლოებით 5-7 წუთი, სანამ ბამი არ დარბილდება, მაგრამ არ გადაიხარშოს.
    გამოიღეთ წყლიდან და მიირთვით როგორც კერძი ან გარნირი.
    3. ბამი სალათში
    ანგარიშები:

    300 გრამი ბამი
    1 ჭიქა პომიდორი (ჩერი ან ჩვეულებრივი, ტკივილი)
    1/2 პატარა ხახვი (და პლანი)
    2 სუფრის მცენარე ზეითუნის ზეთი
    1 სუფრის მცენარე ლიმონის გემრიელი
    მარილი და პილპილი
    მომზადების ინსტრუქცია:

    ბამი დააყარეთ 1-2 წუთით მჯდომარე წყალში, შემდეგ გადაწურეთ და გააცივეთ.
    აურიეთ ბამი, პომიდორი, ხახვი, ზეთი და ლიმონის შემცველობა.
    ანალიზი მარილი და პილპილი გენერაციებით.
    მიირთვით როგორც სალათი.
    4. ბამი მჟავე მარინადში
    ანგარიშები:

    500 გრამი ბამი
    1/4 ჭიქა სოიოს სოუსი
    2 სუფრის ძმარი
    1 სუფრის შაქარი
    1 სუფრის ზღვის მირინი (თუ გაქვთ)
    მომზადების ინსტრუქცია:

    ბამი წინასწარ გაჭერით და მოხარშეთ 3–5 წუთი.
    მოამზადეთ მარინადი: სოიოს სოუსი, ძმარი, შაქარი და მირინი აურიეთ.
    მიადეთ ბამი მარინადში და დატოვეთ რამდენიმე საათი მაცივარში.
    მიირთვით მჟავე ბამი გემრიელად.
    5. ბამი კარაქში
    ანგარიშები:

    500 გრამი ბამი
    3 სუფრის ზღვის კარაქი
    1 კბილი ნიორი (და დაჭრილი)
    მარილი და პილპილი
    მომზადების ინსტრუქცია:

    ტაფაზე გადმოიყვანეთ კარაქი.
    ბამი და ნიორი.
    მოშუშეთ საშუალო ცეცხლზე 5-7 წუთი.
    განსაზღვრული მარილი და პილპილი, და გააგრძელეთ მომზადება კიდევ რამდენიმე წუთის განმავლობაში.
    მიირთვით თბილად.
    6. ბამი კურკუმით
    ანგარიშები:

    500 გრამი ბამი
    1/2 ჩაის ბაზა კურკუმა
    2 სუფრის ზეთისხილის ზეთი
    მარილი და პილპილი
    მომზადების ინსტრუქცია:

    ტაფაზე გადმოიყვანეთ ზეთისხილის ზეთი და ჩაასხით ბამი.
    კურკუმა, მარილი და პილპილი.
    მოშუშეთ დაახლოებით 5-7 წუთი.
    მიირთვით როგორც გარნირი ან მთავარი კერძთან.



    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ