სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • მანგოს სალსას რეცეპტი - მოამზადეთ სახლში

    მანგოს სალსას რეცეპტი - მოამზადეთ სახლში
    1 კვირის და 2 დღის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    მანგოს სალსა შესანიშნავი, ცოცხალი და გემრიელი დამატებაა ტაკოსთვის, გრილზე შემწვარი ხორცისთვის ან უბრალოდ ტორტილას ჩიფსებთან ერთად მოსამარად. აი მარტივი და არომატული რეცეპტი, რომლის მომზადებასაც სახლში შეძლებთ:

    მანგოს სალსას ინგრედიენტები:
    2 მწიფე მანგო (დაჭრილი პატარა კუბიკებად)
    ½ წითელი ხახვი (დაჭრილი წვრილად)
    1 ცაცხვის (ლაიმის) წვენი
    1 ჯალაპენიო ან სხვა მწარე წიწაკა (გაწურული თესლები და წვრილად დაჭრილი)
    1 საშუალო ზომის პომიდორი (დაჭრილი პატარა კუბიკებად, სურვილისამებრ)
    ¼ ჭიქა ახალი ქინძი (წვრილად დაჭრილი)
    ½ ჩაის კოვზი მარილი (საჭიროების მიხედვით)
    ½ ჩაის კოვზი შავი პილპილი (სურვილისამებრ)
    1 ჩაის კოვზი თაფლი ან აგავას სიროფი (არასავალდებულო, მაგრამ ხილის სიტკბოს გაძლიერებისთვის)
    მომზადების ინსტრუქცია:
    დაჭერით ყველა ინგრედიენტი:
    მანგო და პომიდორი პატარა კუბიკებად.
    ხახვი და ჯალაპენიო წვრილად.
    ქინძი წვრილად დაჭერით.
    გააერთიანეთ ინგრედიენტები საშუალო ზომის ჯამში.
    დაამატეთ ცაცხვის წვენი, მარილი, შავი პილპილი და სურვილისამებრ – ცოტაოდენი თაფლი ან აგავას სიროფი.
    სულ ცოტა მოურიეთ და გააჩერეთ 10-15 წუთით, რომ არომატები შეერიოს.
    მიირთვით ტაკოსთან, გრილზე შემწვარ თევზთან ან ქათამთან, ან უბრალოდ ტორტილას ჩიფსებთან ერთად.

    💡 რჩევა:

    თუ უფრო ხრაშუნა ტექსტურა გინდათ, შეგიძლიათ დაუმატოთ ბულგარული წიწაკა.
    თუ უფრო ტკბილი ვარიანტი გინდათ, დაუმატეთ ანანასი ან ავოკადო.



    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ