მანგოს სალსა შესანიშნავი, ცოცხალი და გემრიელი დამატებაა ტაკოსთვის, გრილზე შემწვარი ხორცისთვის ან უბრალოდ ტორტილას ჩიფსებთან ერთად მოსამარად. აი მარტივი და არომატული რეცეპტი, რომლის მომზადებასაც სახლში შეძლებთ:
მანგოს სალსას ინგრედიენტები:
2 მწიფე მანგო (დაჭრილი პატარა კუბიკებად)
½ წითელი ხახვი (დაჭრილი წვრილად)
1 ცაცხვის (ლაიმის) წვენი
1 ჯალაპენიო ან სხვა მწარე წიწაკა (გაწურული თესლები და წვრილად დაჭრილი)
1 საშუალო ზომის პომიდორი (დაჭრილი პატარა კუბიკებად, სურვილისამებრ)
¼ ჭიქა ახალი ქინძი (წვრილად დაჭრილი)
½ ჩაის კოვზი მარილი (საჭიროების მიხედვით)
½ ჩაის კოვზი შავი პილპილი (სურვილისამებრ)
1 ჩაის კოვზი თაფლი ან აგავას სიროფი (არასავალდებულო, მაგრამ ხილის სიტკბოს გაძლიერებისთვის)
მომზადების ინსტრუქცია:
დაჭერით ყველა ინგრედიენტი:
მანგო და პომიდორი პატარა კუბიკებად.
ხახვი და ჯალაპენიო წვრილად.
ქინძი წვრილად დაჭერით.
გააერთიანეთ ინგრედიენტები საშუალო ზომის ჯამში.
დაამატეთ ცაცხვის წვენი, მარილი, შავი პილპილი და სურვილისამებრ – ცოტაოდენი თაფლი ან აგავას სიროფი.
სულ ცოტა მოურიეთ და გააჩერეთ 10-15 წუთით, რომ არომატები შეერიოს.
მიირთვით ტაკოსთან, გრილზე შემწვარ თევზთან ან ქათამთან, ან უბრალოდ ტორტილას ჩიფსებთან ერთად.
💡 რჩევა:
თუ უფრო ხრაშუნა ტექსტურა გინდათ, შეგიძლიათ დაუმატოთ ბულგარული წიწაკა.
თუ უფრო ტკბილი ვარიანტი გინდათ, დაუმატეთ ანანასი ან ავოკადო.