სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • შემწვარი წითელი წიწაკის ჰუმუსი - უგემრიელესი აპეტაიზერი

    შემწვარი წითელი წიწაკის ჰუმუსი - უგემრიელესი აპეტაიზერი
    1 კვირის და 2 დღის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    შემწვარი წითელი წიწაკის ჰუმუსი ნაზია, არომატული და იდეალური აპეტაიზერია! ის შესანიშნავად უხდება პიტას, ბოსტნეულის ჩხირებს და სენდვიჩებს.

    ინგრედიენტები:
    1 ჭიქა ოხრახუშის (თეთრი) მუხუდო (ან 1 ქილა მოხარშული, გაწურული)
    1 საშუალო ზომის წითელი წიწაკა
    2 სუფრის კოვზი ტაჰინი (ქუნჯუთის პასტა)
    2 სუფრის კოვზი ცაცხვის (ლაიმის) ან ლიმონის წვენი
    2 სუფრის კოვზი ზეთისხილის ზეთი
    1 კბილი ნიორი
    ½ ჩაის კოვზი კომშიანი პაპრიკა (სურვილისამებრ)
    ½ ჩაის კოვზი მარილი
    ¼ ჩაის კოვზი ჯირჯვალი (შავი პილპილი)
    2-3 სუფრის კოვზი წყალი (თუ გნებავთ უფრო კრემოვანი კონსისტენცია)
    მომზადების ინსტრუქცია:
    1. წითელი წიწაკის შეწვა

    გაახურეთ ღუმელი 200°C-მდე.
    წიწაკა მთელი შედგით ღუმელში (ან წაუსვით ცოტა ზეთი და შეწვით გრილზე).
    აცხვეთ 15-20 წუთი, სანამ კანი არ გაშავდება და არ შეიბერება.
    გადაიტანეთ კონტეინერში, დაახურეთ თავსახური და დატოვეთ 10 წუთით, რომ ორთქლმა გარსი დაარბილოს.
    შემდეგ მოაცილეთ კანი, ამოიღეთ თესლები და დაჭერით.
    2. ჰუმუსის მომზადება

    მუხუდო, შემწვარი წიწაკა, ტაჰინი, ნიორი, ლიმონის წვენი, ზეთისხილის ზეთი, მარილი, პილპილი და პაპრიკა მოათავსეთ ბლენდერში.
    აურიეთ და თანდათან დაამატეთ 2-3 სუფრის კოვზი წყალი, სანამ კრემოვან მასას არ მიიღებთ.
    3. მირთმევა

    გადაიტანეთ ლამაზ თასში და ზემოდან მოასხით ცოტა ზეთისხილის ზეთი.
    სურვილისამებრ, მოაყარეთ კომშიანი პაპრიკა ან დაჭრილი ქინძი.
    მიირთვით პიტასთან, ჩიფსებთან, ბოსტნეულთან ან სენდვიჩებში.
    💡 რჩევები:
    ✅ თუ უფრო მდიდარი არომატი გინდა, დაამატე ცოტა შემწვარი ნუში ან ქონდარი.
    ✅ მწარე ვერსიისთვის – ჩაყარე ½ ჯალაპენიო ან ცოტა ჩილი ფხვნილი.
    ✅ თუ ტაჰინი არ გაქვს, გამოიყენე ცოტა დაჭყლეტილი სეზამის თესლი ან მიწის თხილის კარაქი.



    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ