სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • როგორ მოვამზადოთ ჩიმიჩურის სოუსი

    როგორ მოვამზადოთ ჩიმიჩურის სოუსი
    1 თვის და 1 კვირის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    ჩიმიჩურის სოუსი არის არომატული და სასიამოვნოდ ცხარე არგენტინული სოუსი, რომელიც იდეალურად ერწყმის გრილზე მომზადებულ ხორცს, ქათამს, თევზს და ბოსტნეულსაც კი.

    🥩 ჩიმიჩურის ტრადიციული რეცეპტი
    ინგრედიენტები:

    1 ჭიქა (კუთხე) ახალი ოხრახუში (წვრილად დაჭრილი)
    3-4 კბილი ნიორი (დაჭრილი ან დაჭყლეტილი)
    1 ჩაის კოვზი ხმელი ორეგანო
    ½ ჩაის კოვზი ჩილის ფანტელი (სურვილისამებრ)
    2 სუფრის კოვზი წითელი ღვინის ძმარი
    ½ ჩაის კოვზი მარილი
    ¼ ჩაის კოვზი პილპილი
    ½ ჭიქა ზეითუნის ზეთი
    მომზადების პროცესი:

    დაჭერით და მოამზადეთ ინგრედიენტები – ოხრახუში, ნიორი და სხვა კომპონენტები პატარა ზომის გახეხეთ ან წვრილად დაჭერით.
    შეურიეთ მშრალი ინგრედიენტები – ჩაყარეთ დაჭრილი ოხრახუში, ნიორი, ორეგანო, ჩილის ფანტელები, მარილი და პილპილი თასში.
    დაამატეთ სითხეები – ჩაასხით წითელი ღვინის ძმარი და ზეითუნის ზეთი.
    აურიეთ კარგად – გადაურიეთ, რათა ყველა ინგრედიენტი ერთმანეთს შეერიოს.
    დატოვეთ დასვენებისთვის – მინიმუმ 15-30 წუთით გააჩერეთ, რათა არომატები შეერიოს.
    💡 რჩევა: თუ უფრო გლუვი კონსისტენცია გსურთ, შეგიძლიათ ბლენდერში ან პროცესორში მოამზადოთ, მაგრამ ტრადიციული ჩიმიჩური უხეში ტექსტურისაა.

    ამ სოუსს იდეალურად უხდება სტეიკები, მწვადი და ბოსტნეული. გემრიელად მიირთვით! 😋🔥



    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ