ჩიმიჩურის სოუსი არის არომატული და სასიამოვნოდ ცხარე არგენტინული სოუსი, რომელიც იდეალურად ერწყმის გრილზე მომზადებულ ხორცს, ქათამს, თევზს და ბოსტნეულსაც კი.
🥩 ჩიმიჩურის ტრადიციული რეცეპტი
ინგრედიენტები:
1 ჭიქა (კუთხე) ახალი ოხრახუში (წვრილად დაჭრილი)
3-4 კბილი ნიორი (დაჭრილი ან დაჭყლეტილი)
1 ჩაის კოვზი ხმელი ორეგანო
½ ჩაის კოვზი ჩილის ფანტელი (სურვილისამებრ)
2 სუფრის კოვზი წითელი ღვინის ძმარი
½ ჩაის კოვზი მარილი
¼ ჩაის კოვზი პილპილი
½ ჭიქა ზეითუნის ზეთი
მომზადების პროცესი:
დაჭერით და მოამზადეთ ინგრედიენტები – ოხრახუში, ნიორი და სხვა კომპონენტები პატარა ზომის გახეხეთ ან წვრილად დაჭერით.
შეურიეთ მშრალი ინგრედიენტები – ჩაყარეთ დაჭრილი ოხრახუში, ნიორი, ორეგანო, ჩილის ფანტელები, მარილი და პილპილი თასში.
დაამატეთ სითხეები – ჩაასხით წითელი ღვინის ძმარი და ზეითუნის ზეთი.
აურიეთ კარგად – გადაურიეთ, რათა ყველა ინგრედიენტი ერთმანეთს შეერიოს.
დატოვეთ დასვენებისთვის – მინიმუმ 15-30 წუთით გააჩერეთ, რათა არომატები შეერიოს.
💡 რჩევა: თუ უფრო გლუვი კონსისტენცია გსურთ, შეგიძლიათ ბლენდერში ან პროცესორში მოამზადოთ, მაგრამ ტრადიციული ჩიმიჩური უხეში ტექსტურისაა.
ამ სოუსს იდეალურად უხდება სტეიკები, მწვადი და ბოსტნეული. გემრიელად მიირთვით! 😋🔥