სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • შესქელებული რძე - სგუშონის რეცეპტი

    შესქელებული რძე - სგუშონის რეცეპტი
    2 კვირის და 1 დღის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    შესქელებული რძე, რომელიც ცნობილია როგორც "სგუშონკა", პოპულარული ტკბილეულია, რომელიც ხშირად გამოიყენება დესერტებში ან დამოუკიდებლად. მიუხედავად იმისა, რომ იგი ხელმისაწვდომია მაღაზიებში, სახლში მომზადებული ვარიანტი უფრო გემრიელი და ნატურალურია.

    ინგრედიენტები:

    1 ლიტრი ცხიმიანი რძე (მინიმუმ 3.2% ცხიმიანობით)
    300-500 გრამი შაქარი (გემოვნებით)
    1 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი (სურვილისამებრ)
    50 გრამი კარაქი (სურვილისამებრ, დამატებითი სიმდიდრისთვის)
    მომზადების პროცესი:

    შაქრის გახსნა: სქელძირიან ქვაბში ჩაასხით რძე და გააცხელეთ. ცალკე ჯამში ჩაყარეთ შაქარი და დაამატეთ 1 ჭიქა ცხელი რძე, კარგად აურიეთ, სანამ შაქარი სრულად არ გაიხსნება.
    შერევა: მიღებული შაქრიანი ნარევი გადმოიტანეთ რძიან ქვაბში და დადგით საშუალო ცეცხლზე.
    მოხარშვა: როდესაც ნარევი ადუღდება, შეამცირეთ ცეცხლი მინიმუმამდე და ხარშეთ დაახლოებით 1 საათის განმავლობაში, ხშირად ურიეთ, რათა არ მიიწვას.
    კარაქისა და ვანილის დამატება: თუ იყენებთ კარაქს და ვანილის ექსტრაქტს, დაამატეთ ისინი ხარშვის ბოლოს, რათა მიიღოთ უფრო მდიდარი გემო.
    გაგრილება: მოხარშვის შემდეგ, გადმოდგით ქვაბი ცეცხლიდან და გააცივეთ. გაგრილებისას სოუსი უფრო გასქელდება.
    რჩევები:

    ხარშვის დროის გაზრდით, სოუსი მიიღებს უფრო მუქ ფერს და კარამელის მსგავს გემოს.
    შესქელებული რძე შეგიძლიათ შეინახოთ მაცივარში ჰერმეტულად დახურულ ჭურჭელში რამდენიმე კვირის განმავლობაში.



    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ