შირაზის სალათი (შირაზის სალათი) არის ირანული სამზარეულოს ტრადიციული კერძი, რომელიც ცნობილია თავისი freshness და გემოთი. არსებობს მრავალი ვერსია, მაგრამ აქ არის განსხვავებული რეცეპტი, რომელიც მოიცავს დამატებით ინგრედიენტებს და არომატებს:
შემადგენლობა:
2 დიდი პომიდორი
1 დიდი კიტრი
1 წითელი ხახვი
1 მწვანე ბულგარული წიწაკა
50 გრამი ფეტა ყველი
50 გრამი ნიგოზი
1 ჩაის კოვზი ოხრახუში
1 ჩაის კოვზი ქინძი
1 ჩაის კოვზი შაქარი
2 სუფრის კოვზი წითელი ღვინის ძმარი
3 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
მარილი და პილპილი გემოვნებით
მომზადება:
პომიდორები, კიტრი და წითელი ხახვი დაჭერით საშუალო ზომის კუბიკებად.
მწვანე ბულგარული წიწაკა დაჭერით წვრილად.
ფეტა ყველი და ნიგოზი დაჭერით პატარა ნაჭრებად.
დიდ თასში მოათავსეთ ყველა დაჭრილი ინგრედიენტი.
დაამატეთ ოხრახუში, ქინძი, შაქარი, მარილი და პილპილი.
მცირე თასში აურიეთ წითელი ღვინის ძმარი და ზეითუნის ზეთი.
მოსასხმელი დაასხით სალათს და კარგად აურიეთ.
გააგრძელეთ სალათი მაცივარში მინიმუმ 30 წუთის განმავლობაში, რათა გემები შეერწყას.
მომსახურების წინ, სურვილისამებრ, დაამატეთ დამატებითი ფეტა ყველი და ნიგოზი ზემოდან.
ეს განსხვავებული შირაზის სალათი გამოირჩევა მდიდარი გემოთი და ტექსტურით, რომელიც იდეალურად შეესაბამება ნებისმიერ კერძს.