ეს არის სწრაფი, თუმცა არომატებით სავსე კერძი, რომელიც აერთიანებს აზიურ სანელებლებს, ხრაშუნა ქათამს და ტკბილ-მჟავე სოუსს – შესაფერისია როგორც სადილისთვის, ისე მეგობრებთან გაზიარებისთვის.
ინგრედიენტები (2–3 პორციაზე):
ქათმისთვის:
ქათმის ფილე – 400 გ (კუბებად დაჭრილი)
სიმინდის სახამებელი – 2 ს.კ.
სოიოს სოუსი – 1 ს.კ.
მარილი, პილპილი
ზეთი – შესაწვავად
სოუსისთვის:
ანანასის წვენი (კონსერვიდან ან ახალგანაწური) – 1/2 ჭიქა
კეტჩუპი – 2 ს.კ.
ბრაუნ შუგარი ან თაფლი – 1 ს.კ.
ბრინის ან თეთრი ძმარი – 1 ს.კ.
სოიოს სოუსი – 1 ს.კ.
სიმინდის სახამებელი – 1 ჩ.კ. (1 ს.კ. წყალში გახსნილი)
დამატებით:
ანანასის ნაჭრები – 1/2 ჭიქა
წითელი ბულგარული წიწაკა – 1 ცალი, დაჭრილი
მწვანე ხახვი ან ქინძი – მოსაყრელად
მომზადება:
ქათმის მომზადება
– ქათმის კუბებს მოაყარე სოიოს სოუსი, მარილი, პილპილი და სახამებელი. შეურიე და დატოვე 10 წუთით.
– შეწვი საშუალო ცეცხლზე ზეთში, სანამ ოქროსფერი და ხრაშუნა გახდება. გადადე გვერდზე.
სოუსის მომზადება
– პატარა ქვაბში აურიე ანანასის წვენი, კეტჩუპი, ძმარი, სოიოს სოუსი, შაქარი. წამოადუღე.
– დაამატე წყალში გახსნილი სახამებელი და ურიე, სანამ გასქელდება.
შეკრება
– ცალკე ტაფაში ცოტა ზეთში მოშუშე ბულგარული წიწაკა.
– დაამატე ანანასის ნაჭრები, შემდეგ – შეწვილი ქათამი და სოუსი.
– ურიე რამდენიმე წუთით, რომ ყველაფერი შეერწყას.