სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • ტკბილ-მჟავე ქათამი ანანასით – აზიური გემოები

    ტკბილ-მჟავე ქათამი ანანასით – აზიური გემოები
    1 კვირის და 2 დღის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    ეს არის სწრაფი, თუმცა არომატებით სავსე კერძი, რომელიც აერთიანებს აზიურ სანელებლებს, ხრაშუნა ქათამს და ტკბილ-მჟავე სოუსს – შესაფერისია როგორც სადილისთვის, ისე მეგობრებთან გაზიარებისთვის.

    ინგრედიენტები (2–3 პორციაზე):
    ქათმისთვის:

    ქათმის ფილე – 400 გ (კუბებად დაჭრილი)
    სიმინდის სახამებელი – 2 ს.კ.
    სოიოს სოუსი – 1 ს.კ.
    მარილი, პილპილი
    ზეთი – შესაწვავად
    სოუსისთვის:

    ანანასის წვენი (კონსერვიდან ან ახალგანაწური) – 1/2 ჭიქა
    კეტჩუპი – 2 ს.კ.
    ბრაუნ შუგარი ან თაფლი – 1 ს.კ.
    ბრინის ან თეთრი ძმარი – 1 ს.კ.
    სოიოს სოუსი – 1 ს.კ.
    სიმინდის სახამებელი – 1 ჩ.კ. (1 ს.კ. წყალში გახსნილი)
    დამატებით:

    ანანასის ნაჭრები – 1/2 ჭიქა
    წითელი ბულგარული წიწაკა – 1 ცალი, დაჭრილი
    მწვანე ხახვი ან ქინძი – მოსაყრელად
    მომზადება:
    ქათმის მომზადება
    – ქათმის კუბებს მოაყარე სოიოს სოუსი, მარილი, პილპილი და სახამებელი. შეურიე და დატოვე 10 წუთით.
    – შეწვი საშუალო ცეცხლზე ზეთში, სანამ ოქროსფერი და ხრაშუნა გახდება. გადადე გვერდზე.
    სოუსის მომზადება
    – პატარა ქვაბში აურიე ანანასის წვენი, კეტჩუპი, ძმარი, სოიოს სოუსი, შაქარი. წამოადუღე.
    – დაამატე წყალში გახსნილი სახამებელი და ურიე, სანამ გასქელდება.
    შეკრება
    – ცალკე ტაფაში ცოტა ზეთში მოშუშე ბულგარული წიწაკა.
    – დაამატე ანანასის ნაჭრები, შემდეგ – შეწვილი ქათამი და სოუსი.
    – ურიე რამდენიმე წუთით, რომ ყველაფერი შეერწყას.



    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ