სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • რით შეგვიძლია კარაქის ჩანაცვლება ცხობისას ან კერძებში? - გამოცდილმა დიასახლისებმა ეს იციან

    რით შეგვიძლია კარაქის ჩანაცვლება ცხობისას ან კერძებში? - გამოცდილმა დიასახლისებმა ეს იციან
    1 წლის და 2 თვის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    გამოცდილმა დიასახლისებმა იციან, რომ კარაქი ნამდვილი მაშველია სხვადასხვა კერძის მომზადებაში. თუმცა, რა უნდა გააკეთოთ ასეთ სიტუაციაში, როდესაც უკვე დაიწყეთ საჭმლის მომზადება და უცებ გაიგეთ, რომ ის არ გაქვთ? ფაქტობრივად, არის გამოსავალი, რადგან კარაქი შეიძლება შეიცვალოს და გარდა ამისა, ეს არანაირად არ იმოქმედებს გემოზე.

    რით ჩავანაცვლოთ კარაქი ცხობისას და სხვა კერძებში
    ხშირად, რეცეპტებში მითითებულია კარაქი. გამოცდილმა მზარეულებმა იციან, რა ინგრედიენტებია საჭირო სასურველი შედეგის მისაღებად. თუმცა, თუ კარაქი არ გაქვთ, შეგიძლიათ შეცვალოთ იგი შემდეგი პროდუქტებით:

    მცენარეული ზეთი (შეგიძლიათ გამოიყენოთ ზეითუნის, სიმინდის, ქოქოსის და სხვა). მთავარია პროპორციების დაცვა: 100 გრამი კარაქი არის 80 გრამი შემცვლელი;
    მარგარინი - ეს პროდუქტი ძალიან ჰგავს კარაქს, პროპორციებია 1:1;
    ბანანი ტკბილი ნამცხვრებისთვის შესანიშნავი შემცვლელია. თუმცა აქ მაქსიმალურად ფრთხილად უნდა იყოთ, განსაკუთრებით - შაქართან. ბანანი უნდა დაემატოს ცხობისას 2-ჯერ ნაკლები, ვიდრე კარაქი;
    არაჟანი ან იოგურტი - დაამატეთ რეცეპტში მითითებულ რაოდენობაზე 2-ჯერ ნაკლები, ვიდრე კარაქი.
    ზემოაღნიშნული პროდუქტების გარდა, ცომში კარაქი შეიძლება შეიცვალოს გოგრის ან ვაშლის პიურეთი. მთავარი ის არის, რომ ეს ბუნებრივია. კარაქზე 2-ჯერ ნაკლები უნდა დაემატოს.

    რამ შეიძლება ჩაანაცვლოს კარაქი მაკარონში, კარტოფილის პიურესა და მარცვლეულში
    კარტოფილის პიურეს მომზადებისას ბევრი დიასახლისი იყენებს კარაქს, რომ გემოს ნაზი იყოს. თუმცა, თუ ის არ გაქვთ, შეგიძლიათ დაამატოთ ნაღები, არაჟანი ან რძე. ეს უნდა გაკეთდეს ეტაპობრივად, რათა არ გააფუჭოს პიურეს კონსისტენცია.

    მაკარონისთვის შეგიძლიათ გამოიყენოთ მცენარეული ზეთი ან მარგარინი. ზეითუნის ზეთი ასევე მშვენივრად მუშაობს. ის ასევე შეიძლება გამოიყენოთ მარცვლეულისთვის, მათ შორის წიწიბურასთვის. მთავარია, არ გადააჭარბოთ, რადგან გემო მწარე იქნება. თუ თქვენ მოხარშეთ ტკბილი ფაფა, მაშინ კარაქი შეიძლება შეიცვალოს კრემით.

    როგორ შევცვალოთ კარაქი სენდვიჩებისთვის
    გემრიელი სენდვიჩისთვის შეგიძლიათ გამოიყენოთ რბილი ხაჭო ან ნაღები, კარაქის ნაცვლად. შედეგად მიიღებთ დელიკატურ გემოს და სასიამოვნო ტექსტურას. გარდა ამისა, სენდვიჩზე ასეთი ჩანაცვლება ბევრად უფრო სასარგებლო იქნება.

    ჰუმუსი კარგი ალტერნატივაა. აღმოსავლური გარნირი სენდვიჩს განსაკუთრებულ პიკანტურობას ანიჭებს. თუ გსურთ ტკბილი სენდვიჩი, მაშინ შეგიძლიათ გამოიყენოთ მიწის თხილის კარაქი ან თაფლი.