უთვალავი დიეტითა და მკაცრი წესებით საკუთარი თავის ტანჯვა არ გჭირდებათ. საძულველი ზედმეტი კილოგრამების დასაკარგავად საკმარისია სულ რამდენიმე პატარა გზაა.
კარაქი სწრაფად ხდება კალორიების დაზოგვის სამიზნე. გასაკვირი არ არის, რადგან მისი ენერგეტიკული სიმკვრივე მაღალია: ერთი სუფრის კოვზი შეიცავს 100 კილოკალორიაზე მეტს.
თუმცა, კვების ექსპერტები არ გირჩევენ მთლიანად თავიდან აიცილოთ ზეთის გამოყენება სამზარეულოში. ცხიმის საკმარისი რაოდენობა უაღრესად მნიშვნელოვანია ჩვენი ორგანიზმის ფუნქციონირებისთვის, განსაკუთრებით ქალის ჯანმრთელობისთვის. ზოგიერთი ვიტამინი შეიწოვება ორგანიზმის მიერ მხოლოდ მაშინ, როდესაც იკვებება ცხიმებით. ამიტომ კალორიების დაზოგვის
მიზნით ბოსტნეულის წყალში შეწვა უაზროა.
კიდევ ერთი ხრიკი არის ცივი საკვების ჭამა. ბრინჯი, კარტოფილი ან მაკარონი ასევე იძლევა დაზოგვის პოტენციალს. თუ ამ საკვებს მოამზადებთ, გააცივეთ, შემდეგ კი მეორე დღეს გაათბობთ ან ცივად მიირთმევთ, ოდნავ დაბალკალორიული იქნება.
ეს განპირობებულია იმით, რომ მაკარონის, კარტოფილის გაციებისას წარმოიქმნება სახამებლის სხვა ფორმა – სტაბილური. ეს არის ბოჭკოს სახეობა, რომელიც ადვილად არ შეიწოვება. შესაბამისად, ორგანიზმი მისგან ნაკლებ ენერგიას იღებს. დადგენილია, რომ რეზისტენტულ სახამებელს შეუძლია დაზოგოს კალორიების დაახლოებით ათი პროცენტი.
წყარო – marao.ge