რიკოტა ყველის დამზადება მარტივია და მხოლოდ რამდენიმე ინგრედიენტს მოითხოვს. აქ არის მარტივი რეცეპტი თქვენთვის:
ხელნაკეთი რიკოტას ყველის რეცეპტი
ინგრედიენტები:
4 ჭიქა მთელი რძე
1 ჭიქა მძიმე კრემი (სურვილისამებრ კრემისებურად)
1/2 ჩაის კოვზი მარილი
2 სუფრის კოვზი თეთრი ძმარი ან ლიმონის წვენი
ინსტრუქციები:
გაათბეთ რძე და ნაღები:
დიდ ქვაბში შეურიეთ მთლიანი რძე, მძიმე ნაღები (თუ იყენებთ) და მარილი. გააცხელეთ ნარევი საშუალო ცეცხლზე, ნაზად ურიეთ ადუღებამდე. არ დაუშვათ ადუღება.
მჟავის დამატება:
როგორც კი რძის ნარევი ადუღდება, გადმოდგით ცეცხლიდან. დაუმატეთ ძმარი ან ლიმონის წვენი და ნაზად აურიეთ. გააჩერეთ დაახლოებით 5-10 წუთი. თქვენ უნდა ნახოთ ხაჭო, რომელიც წარმოიქმნება და გამოიყოფა შრატისგან.
ხაჭო გადაწურეთ:
წვრილ ბადისებრ საწურს ან საწურს მოაყარეთ ჩიხის ქსოვილი და დაადეთ დიდ თასზე. საწურში ფრთხილად ჩაასხით ხაჭო და შრატი. გააჩერეთ დაახლოებით 15-20 წუთის განმავლობაში უფრო კრემისებრი რიკოტასთვის, ან უფრო მეტხანს, თუ უფრო მშრალი გირჩევნიათ.
გადარიცხვა და შენახვა:
თქვენი სურვილისამებრ გამოწურვის შემდეგ გადაიტანეთ რიკოტა თასში. გასინჯეთ და საჭიროების შემთხვევაში შეცვალეთ მარილი. გამოიყენეთ დაუყოვნებლივ, ან შედგით მაცივარში ჰერმეტულ კონტეინერში 3 დღემდე.
რჩევები:
გემოს ვარიაციები: შეგიძლიათ დაამატოთ მწვანილი, ნიორი ან ლიმონის ცედრა რიკოტას დამატებითი არომატისთვის.
გამოიყენეთ შრატი: დარჩენილი შრატი შეგიძლიათ გამოიყენოთ სმუზიში, სუპებში ან პურის გამოცხობაში დამატებითი კვებისთვის.
მიირთვით ხელნაკეთი რიკოტა მაკარონის კერძებში, ტოსტზე ან დესერტებში!