სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • მოამზადეთ ყველი რიკოტა სახლში

    მოამზადეთ ყველი რიკოტა სახლში
    4 თვის და 1 კვირის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    რიკოტა ყველის დამზადება მარტივია და მხოლოდ რამდენიმე ინგრედიენტს მოითხოვს. აქ არის მარტივი რეცეპტი თქვენთვის:

    ხელნაკეთი რიკოტას ყველის რეცეპტი

    ინგრედიენტები:
    4 ჭიქა მთელი რძე
    1 ჭიქა მძიმე კრემი (სურვილისამებრ კრემისებურად)
    1/2 ჩაის კოვზი მარილი
    2 სუფრის კოვზი თეთრი ძმარი ან ლიმონის წვენი

    ინსტრუქციები:

    გაათბეთ რძე და ნაღები:

    დიდ ქვაბში შეურიეთ მთლიანი რძე, მძიმე ნაღები (თუ იყენებთ) და მარილი. გააცხელეთ ნარევი საშუალო ცეცხლზე, ნაზად ურიეთ ადუღებამდე. არ დაუშვათ ადუღება.

    მჟავის დამატება:

    როგორც კი რძის ნარევი ადუღდება, გადმოდგით ცეცხლიდან. დაუმატეთ ძმარი ან ლიმონის წვენი და ნაზად აურიეთ. გააჩერეთ დაახლოებით 5-10 წუთი. თქვენ უნდა ნახოთ ხაჭო, რომელიც წარმოიქმნება და გამოიყოფა შრატისგან.

    ხაჭო გადაწურეთ:

    წვრილ ბადისებრ საწურს ან საწურს მოაყარეთ ჩიხის ქსოვილი და დაადეთ დიდ თასზე. საწურში ფრთხილად ჩაასხით ხაჭო და შრატი. გააჩერეთ დაახლოებით 15-20 წუთის განმავლობაში უფრო კრემისებრი რიკოტასთვის, ან უფრო მეტხანს, თუ უფრო მშრალი გირჩევნიათ.

    გადარიცხვა და შენახვა:

    თქვენი სურვილისამებრ გამოწურვის შემდეგ გადაიტანეთ რიკოტა თასში. გასინჯეთ და საჭიროების შემთხვევაში შეცვალეთ მარილი. გამოიყენეთ დაუყოვნებლივ, ან შედგით მაცივარში ჰერმეტულ კონტეინერში 3 დღემდე.

    რჩევები:

    გემოს ვარიაციები: შეგიძლიათ დაამატოთ მწვანილი, ნიორი ან ლიმონის ცედრა რიკოტას დამატებითი არომატისთვის.
    გამოიყენეთ შრატი: დარჩენილი შრატი შეგიძლიათ გამოიყენოთ სმუზიში, სუპებში ან პურის გამოცხობაში დამატებითი კვებისთვის.
    მიირთვით ხელნაკეთი რიკოტა მაკარონის კერძებში, ტოსტზე ან დესერტებში!



    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ