სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • როგორ მოვამზადოთ კლასიკური იოგურტი

    როგორ მოვამზადოთ კლასიკური იოგურტი
    4 თვის და 1 კვირის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    იოგურტის სახლში მომზადება მარტივია და მხოლოდ რამდენიმე ინგრედიენტს მოითხოვს. აქ არის მარტივი რეცეპტი დასაწყებად:

    ხელნაკეთი იოგურტის რეცეპტი

    ინგრედიენტები:
    4 ჭიქა რძე (მთლიანი, 2%, ან უცხიმო)
    2-3 სუფრის კოვზი ჩვეულებრივი იოგურტი ცოცხალი აქტიური კულტურებით (ნაყიდი მაღაზიაში ან წინა პარტიიდან)

    აღჭურვილობა:
    მძიმე ქვაბი
    თერმომეტრი (სურვილისამებრ)
    ათქვიფეთ ან კოვზით
    გაასუფთავეთ ქილა ან კონტეინერი სახურავით
    თბილი ადგილი ინკუბაციისთვის (მაგ. ღუმელი ჩართული შუქით, იოგურტის შემქმნელი ან იზოლირებული გამაგრილებელი)

    ინსტრუქციები:
    გააცხელეთ რძე:

    მძიმე ქვაბში გააცხელეთ რძე საშუალო ცეცხლზე, სანამ არ მიაღწევს დაახლოებით 180°F (82°C). ეს ხელს უწყობს ცილების დენატაციას უფრო ნაღების იოგურტისთვის. დროდადრო ურიეთ, რომ არ დაწებება.

    გააგრილეთ რძე:

    გადმოდგით ქვაბი ცეცხლიდან და გააცხელეთ რძე დაახლოებით 110°F (43°C) ტემპერატურამდე. ტემპერატურის შესამოწმებლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ თერმომეტრი, ან უბრალოდ ჩაასველოთ თითი რძეში; უნდა იგრძნოს თბილი, მაგრამ არა ცხელი.

    პატარა თასში შეურიეთ ჩვეულებრივი იოგურტი რამდენიმე სუფრის კოვზ გაცივებულ რძეს, რომ მიიღოთ გლუვი ნარევი. შემდეგ ეს ნაზავი ისევ აურიეთ გაცივებული რძის ქვაბში.

    ჩაასხით რძის ნარევი სუფთა ქილაში ან კონტეინერში. დააფარეთ თავსახური ან სუფთა პირსახოცი. მოათავსეთ თბილ გარემოში ინკუბაციისთვის 6-12 საათის განმავლობაში. რაც უფრო დიდხანს ზის, მით უფრო ტანგიერი გახდება იოგურტი. შეგიძლიათ გამოიყენოთ ღუმელი ჩართული შუქით, იოგურტის შემქმნელი ან იზოლირებული გამაგრილებელი.

    ინკუბაციური პერიოდის შემდეგ შეამოწმეთ იოგურტი. უნდა იყოს შესქელებული და მწარე არომატი. თუ ის არ არის ისეთი სქელი, როგორც გსურთ, გააჩერეთ რამდენიმე საათით მეტი.

    გაგრილება და შენახვა:

    მომზადების შემდეგ გადაიტანეთ იოგურტი მაცივარში. გაციებისას ის გააგრძელებს შესქელებას. ხელნაკეთი იოგურტის შენახვა შესაძლებელია მაცივარში დაახლოებით 1-2 კვირის განმავლობაში.

    რჩევები:

    არომატიზატორი: შეგიძლიათ დაამატოთ ხილი, თაფლი, ვანილის ექსტრაქტი ან სხვა არომატიზატორები იოგურტის მომზადების შემდეგ.
    დამწყებ შემნახველი: დაჯავშნეთ რამდენიმე სუფრის კოვზი თქვენი ხელნაკეთი იოგურტი, რათა გამოიყენოთ როგორც დამწყები თქვენი შემდეგი პარტიისთვის.
    მიირთვით თქვენი ხელნაკეთი იოგურტი, როგორც საჭმლის, სმუზი ან კერძების ტოპინგი!



    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ