ფუმფულა იაპონური სტილის ბლინების ნამცხვარი, რომელსაც ხშირად „სუფლე ბლინებს“ უწოდებენ, ცნობილია მსუბუქი და ჰაეროვანი ტექსტურით. აქ არის მარტივი რეცეპტი, რომელიც დაგეხმარებათ ამ გემრიელი ბლინების სახლში მომზადებაში:
ფუმფულა იაპონური სუფლის ბლინების ტორტის რეცეპტი
ინგრედიენტები:
ბლინებისთვის:
2 დიდი კვერცხი
2 სუფრის კოვზი გრანულირებული შაქარი
1 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი
1/2 ჭიქა რძე
1/2 ჭიქა უნივერსალური ფქვილი
1 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი
მწიკვი მარილი
კარაქი ან ზეთი
ათქვეფილი ნაღები
ახალი ხილი (კენკრა, ბანანი და ა.შ.)
ნეკერჩხლის სიროფი ან თაფლი
შაქრის ფხვნილი (სურვილისამებრ)
ინსტრუქციები:
მოამზადეთ ცომი:
თასში გამოაცალეთ კვერცხის გული და ცილა. გულები ავთქვიფოთ შაქართან ერთად, სანამ არ გახდება მსუბუქი და კრემისებური. დაუმატეთ ვანილის ექსტრაქტი და რძე, აურიეთ ერთმანეთში.
სხვა თასში ათქვიფეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი და მარილი. თანდათანობით დაამატეთ ეს მშრალი ნაზავი კვერცხის გულების ნარევს, ურიეთ სანამ ერთიანობა არ მოხდება.
ათქვიფეთ კვერცხის ცილა:
სუფთა თასში ათქვიფეთ კვერცხის ცილა ელექტრო მიქსერით, სანამ არ ჩამოყალიბდება მყარი მწვერვალები. ეს ნაბიჯი გადამწყვეტია ფუმფულა ტექსტურის მისაღწევად.
ნაზად მოაყარეთ ათქვეფილი კვერცხის ცილა ცომში სამ დამატებით. ფრთხილად იყავით, რომ ნარევი არ გაფუჭდეს; კარგია, თუ რამდენიმე პატარა სიმსივნე რჩება.
წინასწარ გააცხელეთ არაწებოვანი ტაფა ან ცხაური დაბალ და საშუალო ცეცხლზე და ოდნავ წაუსვით კარაქით ან ზეთით.
ბეჭდის ფორმის ან ფუნთუშების საჭრელის გამოყენებით (ფორმის შესანარჩუნებლად), დაასხით დაახლოებით 1/4 ჭიქა ცომი ტაფაზე არსებულ ფორმაში. დამატებითი სიმაღლისთვის შეგიძლიათ ზემოდან მოაყაროთ ცომის მეორე ფენა.
დააფარეთ ტაფა თავსახური და მოხარშეთ დაახლოებით 4-5 წუთის განმავლობაში. შეამოწმეთ შეღებვა ბოლოში. თუ ის ოქროსფერია, ნაზად გადააბრუნეთ ბლინები და მოხარშეთ მეორე მხრიდან კიდევ 4-5 წუთის განმავლობაში, სანამ არ მოიხარშება.
ფრთხილად ამოიღეთ ბლინები ფორმებიდან და დააწყვეთ თეფშზე. ზემოდან მოაყარეთ ათქვეფილი ნაღები, ახალი ხილი და მოაყარეთ ნეკერჩხლის სიროფი ან თაფლი. სურვილისამებრ მოაყარეთ შაქრის პუდრა.
რჩევები:
ტემპერატურა: დაბალ ცეცხლზე მომზადება არის გასაღები იმისთვის, რომ ბლინები იწვებოდეს დაწვის გარეშე.
ექსპერიმენტი არომატებით: შეგიძლიათ დაამატოთ მატჩას ფხვნილი, კაკაოს ფხვნილი ან სანელებლები ცომში სხვადასხვა არომატისთვის.
მიირთვით თქვენი ფუმფულა იაპონური სტილის ბლინების ნამცხვარი, როგორც გემრიელი საუზმე ან დესერტი!